Lär dig spela Frisbeegolf

Frisbeegolf eller discgolf som den också kallas är ett perfekt spel som alla kan vara med i. Det är inte bara lätt att lära sig utan samtidigt utmanande och passar både gammal som ung. Frisbeegolf är inte direkt fysiskt krävande men det är ändå en seriös sport och en mycket social sådan. Perfekt för hela familjen, kompisgänget, afterwork eller skolan. Fast det kanske låter som ett simpelt spel så krävs det ändå ett tankearbete när det gäller att fundera ut den bästa flygvägen för att discen ska komma fram till korgen. Eftersom det finns vissa föremål i vägen, exempelvis träd och grenar. Något annat viktigt att tänka på är hur stark vind det är. Det finns en hel del saker att lära sig när det kommer till att spela frisbeegolf.

Hur du lär dig att spela

För att lära sig spela att frisbeegolf och även att för att bli bättre är det träning som gäller. Du ställer dig enkelt och kastar gång på gång för att få in en naturlig känsla. Som nybörjare är det bra att träna på att göra ett långt rakt utkast och ett kort rakt kast. En annan sak att träna på är blicken, din fokusering. Ett bra knep är att fokusera på korgens stolpe när det är ett kortare kast. På detta sätt får du bättre balans och en mer kontrollerad kastning. Greppet – hur du håller i discen påverkar discens beteende. Backhandgreppet är det vanligaste greppet och kan delas in i två huvuddelar: Forkgrip (Gaffelgrepp) som är ett universalgrepp och likhet med att hålla i en gaffel, därav namnet. Den andra huvuddelen kallas Powergrip och är som namnet säger, ett grepp som lämpar bäst för långa kast. På detta sätt har du alltså greppat med fingrarna på discens underkant. När detta sitter så har du de viktigaste grunderna för att sedan lära sig att kasta i olika vinklar och kurvor.

Andra tips

För att lära sig spela handlar det inte bara om din kastteknik, utan det handlar också om vad för slags disc du använder dig utav. Alla discar lämpar sig inte just för det kastögonblicket. Ska du i början träna på att kasta långt och stabilt finns det en disc som är utformad för att just detta. Alltså att kunna hålla sig länge i luften men ändå ha ett stabilt flyg utan fladder. För att börja träna på olika vinklar och kurvor är det bra om du kan hitta något träd att ställa dig bakom för att kasta därifrån. Har du bara tillgång till gräsmatta och skog är det bara en disc du behöver för att träna. Ställ dig och kasta från olika höjdskillnader men också i olika väderförhållanden eftersom vinden är något som också spelar in i hur discen kommer att bete sig i luften.